Hver lørdag stenger Ceret stordelen av sentrum for trafikk, for da arrangeres det marked. Og vi tar ofte turen inn til Ceret for å gå på markedet, for det tar bare 7 minutter fra oss. Her finnes det alle mulige ting. Noe er masseprodusert, andre ting er håndverk og en god del av varene har sin basis fra dette distriktet.

De lokale innbyggerne er flinke til å benytte seg av dette markedet og de går rundt med sine flettede handlekurver eller trillebager. Det er av den grunn veldig stabilt det antallet som kommer hit for å selge saker og ting. Om sommeren kommer i tillegg turistene og da blir det ekstra hektisk i gatene.

En av de tingene jeg undrer meg over er at madrasser (le matelas) selges på markedet. Noe så uhåndterlig og stort, men i dag var det minst to som solgte slike.

En vi ofte stopper hos, er keramikeren. Han har både kopper og fat i blått, som vi har mange av. Men de knuses og må erstattes eller vi må se om han har fått noe nytt. Da kjøper vi en god del i slengen og da får vi et par ekstra på kjøpet. Ellers er det ikke vanlig å prute på prisene på markedet.

Noen er kjente for å ha gode varer. Det er lett å se hvor de er, for det blir fort en lang kø foran utsalgsstedet til disse. Det er gjerne grønnsakhandlere, osteselgere og andre som selger landbruksvarer. De tilbyr gjerner produkter som kommer direkte fra bondens gård.

Ellers reiser en god del av selgerne fra marked til marked og tilbyr de samme varene, men markedet i Ceret er blant de største. Ved noen spesielle anledninger er det ekstra stort marked, og en slikt marked kommer ganske snart i forbindelse med kirsebærfestivalen i slutten av mai.

På søndager er det marked i Collioure, den utrolig populære og vakre byen ved kysten. Da er det vanskelig å finne parkeringsplass, men om sommeren med alle turistene er det nesten en umulighet.

Her i Maureillas er det et lite marked på torsdag formiddag.