Mandag den 2. januar 2006 er jeg tilbake på jobben som direktør for alle ikke-medisinske tjeneseter på Rikshospitalet. Det er masse å gjøre etter en lang ferie og jeg må sortere ut hva som er viktigst samt forberede ledermøtet mitt på tirsdag morgen.

Tilbake på jobben på Rikshospitalet

Først etter ledermøtet fikk jeg anledning til å ringe til overlege Hilde Faye-Lund på ØNH-avdelingen og forklart henne hvordan situasjonen er. Hun har heldigvis en ledig time akkurat da og i løpet av 10 minutter er jeg nede hos henne.

”Gap opp”. Hilde tar en titt i halsen min. Jeg ser med en gang på henne at dette kan være noe som er alvorlig. Hun undersøker meg grundig og deretter sier hun at hun ønsker at en patolog skal se på meg. Han kommer med en gang med sin sorte koffert og finner frem utstyret. Han tar noen punktbiopsier og undersøker dem nøye, og sier at her må det foretas flere undersøkelser og prøver før vi er sikker. Jeg må også ta en CT-undersøkelse.