Etter operasjonen får jeg en usedvanlig stor bandasje, slik at det ser ut som om jeg kommer direkte fra krigen. Men ellers føler jeg meg relativt bra når en tar omstendighetene i betraktning.

Derfor går jeg opp på kontoret mitt etter at legen sa jeg kunne dra hjem. Nå er tiden inne for å gi beskjed til alle om situasjonen. Klokken 17:42 den 17.01.06 sender jeg ut følgende melding:

Hei alle sammen

Jeg har i dag vært gjennom en operasjon på ØNH, og skal starte behandlingen på Montebello i morgen. Den nærmeste fremtid er derfor litt usikker, men dere skal få nærmere beskjed etter hvert.

Med hilsen Jomar

Alle skjønner alvoret i situasjonen, men det er en klar strategi fra min side om å informere alle samtidig. I ettertid tror jeg det var lurt, for har du sagt det til en, er det ofte slik at da har du sagt det til alle. Slik informasjon har lett for å sive ut litt etter litt. At jeg slapp å gjenta budskapet mange ganger, lettet min situasjon. Jeg fikk en rekke spørsmål samt lykke til med behandlingen. Det ble en god støtte. Det er viktig med åpenhet om en slik sykdom. Jeg fikk også formidlet at jeg helst vil ha ”business as usual”, selv om jeg skulle gjennom et omfattende behandlingsopplegg.

Samtale med barna

Jeg har ennå ikke sagt noe til barna mine, Gine og Thale, men nå er tiden inne.

Jeg stikker innom Thale. Jeg har lurt på hvordan jeg skal få sagt det på en fornuftig måte. Men når jeg begynner å fortelle, går det greit. Det er bare å fortelle hvordan jeg hadde oppdaget kulen og om alle de undersøkelsene jeg har vært gjennom. Det blir en trist kveld og jeg tar meg god tid på veien hjem til Majorstuen for å komme meg. jeg frøs både i kropp og sjel, men nå var det sagt.

Jeg ringer til Gine, som er på reise verden rundt, og forteller henne om hvordan situasjonen er og hun blir stille. Etter en stund spør hun om hun skal komme hjem. Jeg svarer: ”Det er lite du kan gjøre, men det er hyggelig om du tenker på meg. Foreløpig er jeg ikke døende, men du skal få rapport om hvordan det går. Det er jo lett å få kontakt med deg på kort varsel hvor enn du er i verden”.